2024. április 28. - Valéria

"Nagy őszi ölelés"

Az esélyegyenlőségért, a sérült, fogyatékkal élő és a Sclerosis Multiplexes emberekre való figyelemfelhívás jegyében rendezték meg pénteken Székesfehérváron a Nagy őszi ölelést és SM-örömfutást; egymás kezét fogva, 4540-en ölelték körbe a Vidám parki tava
2008. szeptember 12. péntek 16:33 - Hírextra
Az immár harmadik alkalommal megrendezett programon sérült és ép emberek, s velük együtt iskolások és óvodások vettek részt. A rendezők célja a tolerancia, az elfogadás erősítése, az összefogás erejének hangsúlyozása volt.

Az élőláncot alkotók egy része örömfutásra indult, mások a Jó hír világnapjának kulturális programjaihoz kapcsolódtak.

A rendezvényeket az Esélyegyenlőségi Hónap keretében tartották. A székesfehérvári Esélyek Háza és több, fogyatékkal élő, sérült emberekért dolgozó civil szervezet által életre hívott programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a sérült emberek problémáira, s társadalmi összefogással segítse azok megoldását.

Ennek jegyében szombaton Para-aktív és integrált sportnapot rendeznek, szeptember 19-én megrendezik az Esélyegyenlőség napját, 20-án pedig a mozgássérültek Ki mit tud? vetélkedőjét.
Az idősek számára tízhetes informatikai tanfolyamot szerveztek a számítógépes tudnivalók elsajátítására, szenior tanácsadó klubot indítanak, továbbá lehetővé teszik a mozgás- és látássérültek számára is a Munkácsy- kiállításnak a látogatók speciális igényeihez igazított tárlatvezetéssel történő megtekintését.

Az Esélyegyenlőségi Hónap keretében az érintettekkel közösen területbejáráson felmérik, hogy Székesfehérvár közterületei és középületei mennyire biztosítanak egyenlő esélyt a látássérült embereknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását