2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Tőrös-tanítvány újabb győzelme

Negyedik számában negyedik aranyérmét szerezte meg a pekingi paralimpián Natalie du Toit amputált dél-afrikai úszó, aki az augusztusi olimpián 16. lett a nők 10 km-es erőpróbájában.
2008. szeptember 12. péntek 17:41 - Hírextra
A magyar Tőrös Károly tanítványa pénteken 400 méter gyorson volt legyőzhetetlen, ráadásul immár harmadik világcsúcsát érte el a paralimián.

Du Toit korábban úgy nyilatkozott, hogy az olimpián nyolcból, nyolc győzelmet aratott amerikai Michael Phelpshez hasonlóan, ő is minden távon győzni szeretne, amelyen elindul. Ettől a céljától így most már csupán egy lépés választja el, mivel öt számra nevezett. Négy éve, Athénban öt aranyat gyűjtött be.

Az olimpia és a paralimpia nyitóünnepségén is hazája zászlaját vivő Du Toit karrierje kis híján kettétört 2001-ben, amikor robogójával iskolába menet elütötte egy autós. Bal lábát térdtől csonkolni kellett, de óriási lelkierővel folytatta az úszást.

Ő és a szintén paralimpiai aranyérmes lengyel Natalia Partyka asztaliteniszező az a két sportoló, aki a fogyatékosok és az épek seregszemléjén is elindulhatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását