2024. április 25. - Márk

Luxemburgi csoda, angol reváns

A szerdai labdarúgó világbajnoki selejtezőkön fordulatos, izgalmas és nagy meglepetéseket hozó mérkőzésekben sem volt hiány, ráadásul két mesterhármas is született, a német Miroslav Klose és az angol Theo Walcott révén.
2008. szeptember 11. csütörtök 11:58 - Hírextra
Az angol labdarúgó-válogatott visszavágott a horvátoknak az Európa-bajnoki selejtezőkön elszenvedett kettős vereségért, az olasz Fabio Capello szövetségi kapitány együttese ugyanis Walcott mesterhármasával és Wayne Rooney találatával 4-1-re győzte le a délieket.

"Remek teljesítményt nyújtottunk és nagyszerű eredményt értünk el. Az ember mindig örül egy ilyen különbségű sikernek, ráadásul ezzel revánsot is vettünk a korábbi elveszített csatákért" - nyilatkozta Rooney.

A németek ellen majdnem bravúrt mutatott be a finn válogatott, s talán sikerült is volna csodát tennie, ha nincs Miroslav Klose az Eb-ezüstérmes germánoknál. Ám ott volt, s a Bayern München kiválósága háromszor hűtötte le az északiak lelkesedését, sőt harmadik találatával pontot mentett csapatának a 3-3-as döntetlennel zárult összecsapáson.

"Mindig is hittem Kloséban, ráadásul a képességeit mindannyian ismerjük. Láttam rajta, hogy egyre jobb lesz, azt gondolom, hogy most megszolgálta a bizalmat" - nyilatkozta Joachim Löw szövetségi kapitány.

Az egyik legnagyobb meglepetést a luxemburgi nemzeti tizenegy szolgáltatta azzal, hogy az idei Eb egyik házigazdájának, Svájcnak a legjobbjait verte 2-1-re, ráadásul idegenben. A világbajnoki címvédő olaszok két góllal győzték le a grúzokat, míg a friss Európa-bajnok spanyol válogatott magabiztos, 4-0-s sikert aratott Örményország csapata ellen.

A franciák szövetségi kapitánya, Raymond Domenech alatt az utóbbi időben inogni látszott a kispad, ám a szerbek elleni, 2-1-re megnyert viadal után minden bizonnyal sikerül meghosszabbítani regnálását. A bosnyákok hétszer köszöntek be az észteknek, ezzel a játéknap legnagyobb arányú győzelmét aratták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását