2024. április 26. - Ervin

Arról beszélt, hogy miről beszélnek

A tárgyalások témái között nem szerepelt a szakértői kormány az MSZP és az SZDSZ csütörtöki találkozóján - közölte Budai Bernadett az MTI-vel.
2008. szeptember 11. csütörtök 16:44 - Hírextra
A kormányszóvivő a tárgyalások kapcsán a legfontosabbnak azt nevezte, hogy a két fél tárgyalóasztalhoz ült, és megegyezett: a szakpolitikai területeken elindulnak az egyeztetések. Budai Bernadett szerint ez akár közös program kidolgozásához, vagy valamiféle kompromisszumos megállapodáshoz vezethet.

A szóvivő hozzátette: a megbeszélés legfontosabb célja az volt, hogy kiderüljön, van-e olyan közös pont, amely alapján folytatni lehet a tárgyalásokat, ez pedig csütörtökön megtörtént.

Az MSZP és az SZDSZ csütörtöki egyeztetése után Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke sajtótájékoztatón közölte: az SZDSZ leszögezte álláspontját a kialakult helyzetről, elmondta a véleményét a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is. Fodor Gábor kitért arra, hogy ezúttal nem a hogyanra, hanem a mire keresték a választ, vagyis arra, egy politikai megoldás milyen tartalommal szülessen meg.

Gyurcsány Ferenc szintén sajtótájékoztatón azt mondta: a két delegáció közös javaslata volt a szakpolitikai kérdések megvitatása. Elmondta azt is, hogy az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését. Az MSZP elnöke közölte: ha sikerül megegyezni a tartalmi ügyekről, utána tárgyalnak az együttműködés konkrét formájáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását