2024. április 29. - Péter

A rendőrség is eljárást indított a romlott savanyúság ügyében

Megérkezett a rendőrségre a szakhatóságok feljelentése az öttömösi hamisított savanyúság ügyében, a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi - mondta el az MTI-nek szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána.
2008. szeptember 10. szerda 12:14 - Hírextra
A hatóságok múlt szerdán Öttömösön egy illegális feldolgozó üzemben
nagy mennyiségű, készre csomagolt, vágott savanyúságot - káposztát és uborkát - foglaltak le, amelyet egy- és ötliteres üvegekbe töltöttek; a büntetés 5,4 millió forint - tájékoztatott akkor Szigeti Sándor, Csongrád megyei főállatorvos, aki egyszersmind az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság megyei igazgatója is, elmondta, hogy a büntetés mértékét jogszabály határozza meg.

A feldolgozót üzemeltető vállalkozónak nem ez az első szabályszegése. Első bírságát - 500.000 forintot - 2005-ben kapta szintén illegális savanyításért, amit befizetett, és az árut is az ő költségén semmisítették meg.

Legközelebb 2006-ban bírságolták meg ugyanezért; egymillió forint bírsággal sújtották a vállalkozót, akinek csak göngyölegtárolásra volt engedélye, savanyításra nem. Ezt már nem fizette be, sőt megtagadta a megsemmisítést is, és bírósághoz fordult. A bíróság elsőfokú ítéletében elrendelte a megsemmisítést és az egymillió forint befizetését. A férfi az ítéletet megfellebbezte.

Közben fióktelepet nyitott Sándorfalván, ahol a hatóságok szintén egymillió forintra bírságolták, és zárolták a telepen talált árut. Ez a telep később megszűnt, miután azt a vállalkozó csak bérelte. Az ott tárolt és zárolt termékeket az öttömösi telepre szállíttatták a hatóságok.

Időközben megszületett a bíróság jogerős ítélete is, mely megerősítette a 2006-os elsőfokú döntést. Az ítéletet a vállalkozó nem hajtotta végre, és az immár jogerősen megsemmisítésre ítélt árut frissel keverve ismét savanyúságot készített. Azt, hogy mennyit dolgozott fel, még nem tudni, ezt tovább vizsgálják - tette hozzá Szigeti Sándor.

A korábbi kétmillió forint mellett most tehát további ötmillió-négyszázezer forintos bírságot kell megfizetnie - mondta Szigeti Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását