2024. április 26. - Ervin

200 éves az erőmérnök képzés

Jubileumi ünnepségen emlékeztek meg szerdán Sopronban a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki karán a hazai felsőfokú erdészeti képzés kétszáz évéről.
2008. szeptember 10. szerda 18:40 - Hírextra
Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: személyében a magyar tudósok közössége köszönti azokat az erdészeket, akik maguk is tagjai ennek a társaságnak, hiszen sok kiváló tudós került ki közülük, akik tagjai voltak illetve most is azok az Akadémián.

Hozzátette: az elmúlt kétszáz évben olyan magas szintre emelték az erdőgazdálkodást, az erdővel való bánás tudományát, hogy az egész világnak példát adnak Kanadától Európáig.

A mintegy tucatnyi köszöntő beszéd után az erdőmérnöki kar hallgatói ünnepélyesen átvették azt a zászlót, melyet a Magyar Bányászok és Kohászok Egyesülete, valamint az Országos Erdész Egyesület adományozott a karnak. A zászlóanya Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke lett volna, de nem tudott jelen lenni. Helyette Simon József kabinetfőnök vett részt az ünnepségen, aki Szili Katalin nevében az erdőmérnöki karnak arany parlamenti emlékérmet adományozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását