2024. április 29. - Péter

Az államfő fogadta Szili Katalint

Sólyom László köztársasági elnök szerdán hivatalában fogadta Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét. Erről a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatta az MTI-t.
2008. szeptember 3. szerda 14:37 - Hírextra
A házelnök a szeptember 15-én kezdődő őszi parlamenti ülésszak munkarendjéről tájékoztatta az államfőt.

Szili Katalin kedden egyeztetett a parlamenti pártok képviselőivel a parlamenti munka kapcsán.
A házelnök az egyeztetés után újságíróknak azt mondta, hogy a kormány őszre nagyjából 50 törvényjavaslatot jelzett előre, az adótörvényeket szeptember 15-ig, a jövő évi költségvetést szeptember 30-ig kell benyújtania a kabinetnek.

Hozzátette: a Ház előtt jelenleg 18 olyan törvényjavaslat van, amelyeket üléskezdéskor el tud kezdeni tárgyalni a parlament. A tervek szerint december 22-ig minden héten lesz plenáris ülés, amelyeket továbbra is hétfőn és kedden tartanak majd, vagyis nem változik az ülésezési rend.

A szeptember 15-i első ülésnapon a házelnök tájékoztatása szerint felszólal José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.Szili Katalin beszámolt arról is, hogy szeptember végén, a hónap utolsó ülésén szavazhatnak az új adatvédelmi biztos személyéről, de az őszi ülésszak feladatai közé tartozik a Legfelsőbb Bíróság elnökének, két alkotmánybírónak, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) két alelnökének a megválasztása is.

Sólyom László köztársasági elnök szerdán Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét is fogadta hivatalában.A találkozón - amelyet Kovács Árpád kezdeményezett - az ÁSZ elnöke tájékoztatta az államfőt a 2007-es költségvetés végrehajtásának ellenőrzéséről, valamint átadott egy példányt a számvevők működési szabályait és munkáját ismertető, most elkészült Ellenőrzési Kézikönyvből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását