2024. május 2. - Zsigmond

Krimi van kialakulóban az elrabolt odesszai Caravaggio-festmény körül

Egy nyugat-ukrajnai képszakértőt gyanúsít az ukrán rendőrség azzal, hogy ellopta az odesszai Nyugati és Keleti Művészetek Múzeumából Caravaggio 100 millió dollárra becsült festményét - közölte kedden odesszai sajtókonferenciáján Jurij Lucenko ukrán belügy
2008. szeptember 2. kedd 21:17 - Hírextra
A belügyi tárcavezető szerint egész Ukrajnán át húzódó véres nyomot hagyott maga után a július végén elrabolt, Krisztus elfogása című festmény. De mivel folyamatban lévő nyomozásról van szó, annak részleteiről Lucenko nem sokat árult el. Annyit azonban közölt, hogy a rendőrség - a nyomozás egyik szálán - a lehetséges megrendelő és az elkövető nyomára bukkant.

Rendőrségi feltételezések szerint a képlopás gyanúsítottja egy - meg nem nevezett - festményszakértő, aki korábban odesszai múzeumokban dolgozott, és az utóbbi időben Nyugat-Ukrajnában élt, de a Caravaggio-festmény elrablása után nyomtalanul eltűnt. Minden valószínűség szerint megölték, mert valamennyi okmánya, holmija a lakásában maradt - mondta Lucenko, hozzátéve, hogy a nyomozásnak már vannak olyan fogódzói, amelyek révén kézre kerülhetnek a valódi bűnözőkhöz.

A Krisztus elfogása című képet Michelangelo Merisi da Caravaggio a XVII. század elején festette, a 134-szer 172 centiméteres festmény az itáliai művész egyetlen alkotása volt Ukrajnában. A képet 2006-ban kijevi szakemberek restaurálták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását