2022. január 19. - Sára, Márió

Hamarosan kormány előtt a stratégia

Hamarosan a kormány elé kerülhet Magyarország katonai stratégiája - mondta Szekeres Imre kedden Budapesten az MTI-nek. A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy Grúzia is téma lehet a budapesti NATO-csúcson.
2008. szeptember 2. kedd 15:20 - Hírextra
"Ezt a honvéd kollégium fogja szeptemberben megvitatni, utána szeretnénk még egy honvédelmi és rendészeti bizottsági ülésen még egy ötpárti vitát rendezni róla, és utána kívánom a kormány elé terjeszteni" - mondta Szekeres Imre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanévnyitóján az MTI-nek.
A civil szakértők által írt stratégia június 30-ára készült el. Azóta az anyagot megvitatták a Magyar Tudományos Akadémián és különböző kutatóintézetekben is. A többszörös szakmai szűrőn átesett dokumentumból egy úgynevezett fehér könyv is készül, amely még szélesebb egyeztetést tesz lehetővé - mondta Szekeres Imre.

Az MTI kérdésére válaszolva a szakminiszter kiemelte: az észak-atlanti tanács hamarosan dönthet arról, létrehozza-e a NATO-Grúzia bizottságot, hasonlóan ahhoz a testülethez, ami már létrejött Ukrajnával és Oroszországgal. Ha ez a bizottság létrejön, akkor az a budapesti NATO miniszteri értekezleten megkezdheti munkáját - fűzte hozzá. A NATO informális miniszteri találkozóját október elején rendezik meg Budapesten.

Szekeres Imre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanévnyitóján elmondott beszédében kiemelte, hogy az egyetemnek komoly feladatai vannak a magyar NATO- és EU-kötelezettségek teljesítésében. A kampuszon folyó képzési programok és kutatások az euroatlanti integráció kereteiben megvalósuló munka szerves részévé válhatnak - mondta a miniszter.

A politikus arról is beszélt, hogy a tervek szerint jövőre Szegeden is indít képzéseket az egyetem, azt követően, hogy tavaly már Ózdon is indított két szakot.

Szekeres Imre a tanévnyitó után megtekintette az egyetem új és felújított épületeit. A honvédelmi tárca összesen mintegy négymilliárd forinttal járult hozzá a munkálatokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását