2024. április 26. - Ervin

Új épületszárnnyal bővült egy gimnázium

Jól működő és korszerű iskolák nélkül nem lehet jól teljesítő- és versenyképes társadalom sem - mondta Szűcs Erika Miskolcon vasárnap délután, az Avasi Gimnázium tanévnyitóján, amelyen átadták az intézmény 800 millió forintból felépített új épületszárnyát
2008. augusztus 31. vasárnap 21:40 - Hírextra

A szociális és munkaügyi miniszter - aki a mintegy 2.000 négyzetméter alapterületű épületrész építésének kezdetén még Miskolc alpolgármestere volt - szólt arról, hogy ez az épület egy 40 ezer lakosú városrész közösségi centruma lesz.


A 800 millió forint beruházás címzett támogatásból valósult meg, az összeg 15 százalékát a miskolci önkormányzat, 85 százalékát a központi költségvetés állta.


Az új létesítményben helyet kapott egy 354 férőhelyes színházterem, amely a 40 ezres avasi lakótelepen közművelődési funkciókat lát el, színházi előadásoknak, koncerteknek, egyéb kulturális, szórakoztató rendezvényeknek ad otthont. Ugyancsak a városrészben élők használhatják elsősorban azt a könyvtárat, amely a városi könyvtár fiókintézményeként működik.


A gimnázium diákjai is kaptak egy új iskolai könyvtárat, számítástechnikai, rajz és zenetermeket - mondta Arday István az intézmény igazgatója, megjegyezve: hétfőtől 23 osztályban 730 diák kezdheti meg tanulmányait, közülük 170-nek első alkalommal csengetnek be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását