2024. május 14. - Bonifác

Nem lesz rendkívüli ülés Helmeczy ügyében

Elbert Gábor főtitkári kinevezésén túl a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén szóba került az OLLÉ-OMV pályalétesítési program, továbbá kiderült, hogy nem lesz rendkívüli ülés Helmeczy László alelnök ügyében.
2008. augusztus 28. csütörtök 17:56 - Hírextra
"Az MLSZ az elmúlt két esztendőben számos új projektet indított útjára, s ezek megvalósításában folyamatos és jelentős támogatást élvezett az állami sportirányítás, s annak elsőszámú vezetője, Elbert Gábor részéről" - indokolta a főtitkárválasztást az MLSZ honlapjának Kisteleki István elnök.

A testület megtárgyalta azt a kérést, amely Helmeczytől érkezett a személye körül kialakult helyzet tisztázásának szándékával, majd úgy döntött - hivatkozva a szövetség alapszabályának idevonatkozó rendelkezésére -, hogy nincs szükség rendkívüli ülés összehívására, mivel az MLSZ elnökségének elsődleges és kizárólagos feladata a sportág fejlesztése, eredményességének elősegítése és a meglévő projektek minél sikeresebb realizálása.

A Hír TV júliusban arról számolt be, hogy Helmeczy pénzt kínált egy drogdílernek azért, hogy csempésszen kábítószert a televízió két munkatársának a gépkocsijába. Helmeczy ugyanakkor azt állítja, a díler ajánlkozott arra, hogy lebuktatja a televízió két munkatársát, akik a terjesztőnek tartoznak a kábítószer árával.

Jó hírt közölt az elnökséggel Scheer Sándor, az OLLÉ-OMV program legfőbb patrónusa: különféle konstrukcióknak köszönhetően a jövőben az eddiginél is kedvezőbb áron épülhetnek a műfüves pályák. Külön kiemelte, hogy ebben az esztendőben várhatóan összesen 200 létesítménnyel gazdagodik az ország.

Üdvözölte és jóváhagyta az elnökség az Újpest FC kezdeményezését, amelynek köszönhetően a Szusza Ferenc Stadion főlelátója előtt - kispesti mintára - lebontják a nézőteret a pályától elválasztó kerítést.

Az egyik legfontosabb kérdésben, az utánpótlás-válogatottokról ugyanakkor nem született döntés. A sportág vezetői elfogadták az U19-es és az U17-es korosztály legjobbjainak szerepléséről, s elismerésre méltó helytállásáról szóló jelentést. Viszont a következő elnökségi ülésre pontosan kidolgozott szakmai és pénzügyi tervet kell készíteni, melynek tartalmaznia kell, hogy kik legyenek a szakvezetők és a stábtagok.

Ez azért sem tűr további halasztást, mert két magyarországi selejtezőtornával már szeptemberben, illetve októberben elkezdődik a válogatottak programja.

A szövetség irányító testülete elismerését fejezte ki Kassai Viktornak, valamint segítőinek, Erős Gábornak és Vámos Tibornak a magas színvonalú játékvezetői közreműködésükért a pekingi olimpia labdarúgótornáján, melyen többek között a döntőt vezették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását