2024. április 29. - Péter

Magyar megoldást alkalmaznak világszerte

Már a világ 20 legnagyobb gyógyszergyára alkalmazza kutatásaihoz a ThalesNano Zrt. által három éve kifejlesztett miniatűr hidrogénező reaktort, a H-Cube berendezést - olvasható a stratégiai kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cég honlapján.
2008. augusztus 28. csütörtök 15:06 - Hírextra
A folyamatos üzemű miniatürizált asztali hidrogénező reaktor, olyan kémiai átalakítást tud elvégezni, amihez korábban egy szobányi méretű speciális laboratóriumra volt szükség. A hidrogénezés a gyógyszerkutatás során az egyik leggyakrabban használt kémiai átalakítás. A szabadalmaztatott készülék egyesíti a mikroméretű irányító- és érzékelőrendszer előnyeit egy belső

hidrogéngenerátorral és egy könnyen cserélhető, patronos katalizátorral. Ezáltal hatékonyabb és biztonságosabb hidrogénezésre ad lehetőséget a korábban alkalmazott technológiákkal szemben.

"Az a tény, hogy a világ húsz vezető gyógyszergyára alkalmazza a H-Cube technológiát, egyben azt is jelenti, hogy a gyógyszerkutatás legújabb irányvonalait és megoldásait befolyásolni tudjuk. Ezáltal egy eddig nem létező piacot építettünk ki és növelünk évről-évre. Azok a vezető gyárak, amelyek elsőként vezették be a módszert, ma már 4 kontinens több kutatás-fejlesztési központjában alkalmazzák, így a H-Cube több helyen a katalitikus hidrogénezés első számú megoldása lett" - mondta Ürge László, a cég vezérigazgatója.

A technológia alkalmazásával hosszú távon lerövidülhet a gyógyszerek fejlesztési ideje és a betegek hamarabb juthatnak új, innovatív gyógyszerekhez. A technológia "zöld kémiának" számít, mert csökkenti a veszélyes hulladék keletkezését, kevesebb energiát használ és kisebb mennyiségű alapanyag szükséges hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását