2024. április 20. - Tivadar

Az újpesti kórház támogatása

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy 285 millió forint gyorssegélyt biztosítanak az újpesti kórház számára a 60 napon túli tartozásai kifizetésére.
2008. augusztus 28. csütörtök 12:37 - Hírextra
Az önkormányzati biztosi átvilágítás ugyanis korábban azt állapította meg, hogy - figyelembe véve a kórház bevételeit, kiadásait, adósságállományát - 450 millió forint tulajdonosi támogatás szükséges ahhoz, hogy a kórház a 2008 januárja és júniusa között felhalmozott szállítói tartozásait ki tudja egyenlíteni és megkezdődhessen a pénzügyi egyensúly helyreállítása.

A testület továbbá felkérte Demszky Gábor főpolgármestert arra, szeptember végéig készíttessen intézkedési tervet a fővárosi egészségügyi intézmény gazdálkodásának rendbetétele érdekében.

A Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet a főváros IV. és XV. kerületében élő mintegy 200 ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja. A kórház 30 napon túl lejárt tartozásai idén februárban már meghaladták a 140 millió forintot, ezért önkormányzati biztost rendeltek ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását