2024. április 28. - Valéria

Államosítják a Malév-et

Az orosz tulajdonosok sorozatosan megsértik a privatizációs szerződésben foglaltakat - állítja a Maplész, mely az MNV-hez fordult. Amennyiben az új orosz tulajdonosok nem tartják be a szerződésben foglaltakat, felszólítják arra - írja a Magyar Hírlap.
2008. augusztus 28. csütörtök 07:10 - Hírextra
A lap szerint azonban az orosz kormány aligha engedi ki kezéből az európai nyitás lehetőségét.

Eközben a Magyar Polgári Légi Szállítási Szövetség (Maplész) a Malév jövőjéért aggódik, ezügyben levelet írt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójának - közölte a Magyar Hírlappal Csorba Attila, a Maplész társelnöke.

Szerintük a jelenlegi tulajdonos a privatizációs szerződésben vállaltakat sorozatosan megsérti, vagy egyáltalán nem teljesíti. Nem törekszik együttműködésre az érdekképviseletekkel és nem tartja be a megállapodásokat. Úgy vélik, a légicégre a szűkölés és az összeomlás jellemző, ezért arra kérték az MNV Zrt.-t, hogy tájékoztassa az érdekképviseleteket a Malév helyzetéről.

Száraz Gábor, az MNV Zrt. szóvivője elmondta, ha azt tapasztalják, hogy a Malév valóban nem tartja be a privatizációs szerződést, akkor először felszólítja a vállalatot a kötelezettségek betartására, végső esetben pedig szerződést bont.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását