2024. április 28. - Valéria

Vereckei döntős 500 m-en

A kajak egyesek 500 m-es versenyében érdekelt Vereckei Ákos bejutott a szombati döntőbe a pekingi olimpián, miután középfutamában a harmadik helyen ért célba.
2008. augusztus 21. csütörtök 10:35 - Hírextra
A 12 közül ez volt az egyetlen szám, amelyben a sok nevező (29) miatt az előfutamokból senki nem kvalifikálhatta magát egyenes ágon a végjátékba, így a magyar lapátforgató hibába nyerte meg a keddi versenyt, csütörtökön is vízre kellett szállnia, itt az első három hely ért finálét.

Ezúttal már jóval erősebb ellenfelek vártak rá, mint a bemutatkozáskor. Ott lapátolt mellette például a norvégok klasszisa, Eirik Veraas Larsen, akinek ugyan az 1000 m a kedvenc száma, de fél kilométeren sem szabad lebecsülni, továbbá Stjepan Janic, Janics Natasa horvát színekben versenyző testvére, Kasper Bleibach, az idei, milánói Európa-bajnokság dán aranyérmese és az izraeli Michael Kolganov is, aki éppen őt megelőzve lett bronzérmes Sydneyben.

Önmagához képest jól kezdett az ebben a számban háromszoros vb- és ötszörös Eb-első Vereckei - aki az 1000 m-es négyes tagjaként már bejutott a döntőbe -, féltávnál a negyedik helyen lapátolt, majd az utolsó száz méterre másodikként érkezett Janicot üldözve. A hajrára aztán kissé elfáradt, így végül Larsen megelőzte, de így is magabiztosan szerezte meg a harmadik, még továbbjutó helyet.

"Sunyi futamba kerültem, előzetesen nem lehetett azt gondolni, hogy ez lesz a legkeményebb, aztán végül mégis az lett. Úgy éreztem, hogy jól elrajtoltam, de 250-ig nem tudtam pozíciót szerezni, utána már csak szaladtam a többiek után. Emiatt később nem tudtam a pihenő-szakaszomat beiktatni és az utolsó 100 m-re kissé bekötöttem, nem tudtam újítani. Csak arra törekedtem, hogy a továbbjutás meglegyen, nem bántam, hogy a norvég megelőzött. Hogy mi lesz a döntőben? Nagyon kiélezett csata, az fog dönteni, hogy ki kell fel jobb állapotban" - mondta a futam után az MTI-nek Vereckei.

A korábbi napok kellemes, már-már túl meleg időjárása után egyébként az Olimpiai Parktól mintegy egyórányi autóútra fekvő Sunji regattaközpontban is megváltoztak a körülmények: időnként csak szemerkélve, máskor pedig zuhogva, de egész nap esett az eső és a hőmérséklet is jelentősen csökkent.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását