2024. április 26. - Ervin

A Fidelitas állítsa le a "Gyurcsány a hibás" kampányát!

A Demokratikus Hálózat azt követeli a Fidelitastól, hogy azonnali hatállyal állítsa le a "Gyurcsány a hibás" kampányt és írjon alá egy elvi állásfoglalást, hogy hasonló akciót a jövőben csak választási kampányokban indít - közölte Galba-Deák Ádám, a hálóz
2008. augusztus 21. csütörtök 15:15 - Hírextra
Mint közleményében írta, a Demokratikus Hálózat a rendszerváltás utáni történelmünk egyik legostobább lépésének tartja a Fidesz ifjúsági szervezetének "Gyurcsány a hibás" kampányát, mert "még azt se tudják megmondani a jobboldali fiatalok, mi is a bajuk a miniszterelnökkel".

"Sajnos a Fidesz-Fidelitas korábbi gyakorlata alapján egyértelmű, hogy ilyen jellegű negatív, agresszív lépéseiket követő morális felháborodást minden esetben figyelmen kívül hagyják. Ezért döntött a Demokratikus Hálózat úgy, hogy egy hasonló jellegű, reagáló kampányt indít +Stop Viktor+ címmel" - írta Galba-Deák Ádám.

Hozzátette: a "Gyurcsány a hibás" kampány komoly társadalmi felháborodási hullámot váltott ki. Szerinte közös érdek, hogy a kampányt a Fidesz-Fidelitas a lehető legrövidebb idő alatt állítsa le, ezért a Demokratikus Hálózat csütörtökön tárgyalási javaslattal kereste meg a Fidelitas elnökségét. A hálózat elnöke tudatta: hajlandók felfüggeszteni a "Stop Viktor" kampányukat, amennyiben teljesülnek követeléseik.

Azt követelik, hogy a Fidelitas azonnali hatállyal állítsa le "Gyurcsány a hibás" kampányát, intézkedjen arról, hogy tíz napon belül eltávolítják a közterületekről, hirdetőhelyekről a vonatkozó plakátokat, feloszlatják a kampányon dolgozó akciócsoportot és bezárják a gyurcsanyahibas.blog.hu oldalt.

A Demokratikus Hálózat azt is követeli, hogy a Fidelitas írjon alá elvi állásfoglalást, hogy hasonló akciót a jövőben csak választási kampányokban indít, azon kívüli időszakban "nem sokkolja hasonló kezdeményezéssel a hazai közvéleményt".

"Reméljük, hogy a Fidelitas nyitottan fogadja kezdeményezésünket és egy olyan megoldást találunk, amely megnyugtatja a felháborodott magyar társadalmat" - tette hozzá.
A Fidesz sajtóosztályán az MTI érdeklődésére csütörtökön azt közölték: nem tudnak a Demokratikus Hálózat tárgyalási javaslatáról és nem is kívánnak vele foglalkozni.

A Fidelitas alelnöke, Ágh Péter hétfőn azt mondta, a néhány héttel ezelőtt elindított kampány célja, hogy megnevezze, ki a felelős az országban bekövetkezett hibás döntésekért. Szerinte ezekért Gyurcsány Ferenc a hibás, és bárkivel is cserélik le őt, ezek a problémák nem tűnnek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását