2024. május 3. - Tímea, Irma

Roadshow a klímaváltozásért

A Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete, a WWF Magyarország augusztusban országosan hat helyszínen szervez roadshow-t, amelyen szeretnék felhívni a lakosság figyelmét, hogy takarékoskodjon az energiával, mert így lassíthatják a klímaváltozás
2008. július 30. szerda 16:31 - Hírextra
A turnén bemutatják az ásványvízfogyasztás környezetbarát alternatíváját is, a ballonos vízadagolót, az egyik legnagyobb magyarországi forgalmazó közreműködésével. Az utántölthető, ballonos víz megelőzi a rengeteg palack gyártását, szállítását majd eldobását- ráadásul a palack nehezen bomlik le és csak ismételt energiafelhasználással hasznosítható.

Augusztus 9-én a bajai Szentháromság tér, augusztus 15-én a szombathelyi Fő tér, augusztus 17-én Budapest (a pontos helyszín még nem ismert), augusztus 19-én kedden a kaposvári Kossuth tér, augusztus 20-án a siófoki Nagystrand, augusztus 22-én pedig a győri Széchenyi tér lesz a kampány helyszíne - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Európa-szerte a környezetvédők ellenvetéseivel kell szembenéznie a palackozott ásványvizek gyártóinak. Nagy-Britanniában tavasszal két kampány is indult, amelyek felhívják a figyelmet a rengeteg eldobott palack környezetkárosító mivoltára. A kormányzati hivatalok tárgyalóiból kitiltották a palackozott vizet, és az iskolákban is előnyben részesítik az adagolós berendezésűt.

Svédországban újra kezd divatba jönni a szifonos szóda, mert - főleg az idősebbek - már nem bírják hazacipelni az üzletekből a nehéz palackos ásványvizet.

Magyarországon 2007-ben több mint 1000 millió liter palackozott ásványvizet és vizet forgalmaztak az üzletek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását