2024. április 28. - Valéria

A Nike nem hagyja cserben Liu Hsziangot

Nem hagyja cserben főszponzora, a Nike Liu Hsziangot (Liu Xiang), a sérülése miatt visszalépni kényszerült 110 méteres gátfutó kínai olimpiai bajnokot.
2008. augusztus 19. kedd 23:10 - Hírextra

Alig egy nappal Liu szerencsétlensége után a Nike egész oldalas hirdetéseket vett valamennyi nagy kínai lapban, és a bajnok nagyközeli fotójához a következő új szlogent találta ki védencének: "Szeresd a sportot akkor is, ha megszakad a szíved!"


Így a legyőzhetetlen sportoló imázsa helyett az egyéni tragédia érzelmi oldalát hangsúlyozta a híres sportruházati cég.


A Nike közben arra is kényszerült, hogy "kategorikusan" cáfolja azokat az interneten terjedő híreket, amelyek szerint a cég arra kényszerítette Liut, hogy visszalépjen az olimpiától. Egy névtelen üzenetben ugyanis az szerepelt, hogy a sportszergyártó miután rájött, hogy Liutól csak közepes eredmény várható, a futó "piaci értékének megőrzése érdekében" a visszalépésre kényszerítette. E döntésre állítólag azután került sor, hogy Liu tanácsadói nem voltak hajlandók beleegyezni a támogatás csökkentésébe.


"Olyan rossz szándékú pletykáról van szó, amely nemcsak az internet látogatóit sérti, hanem súlyos károkat okozott Kína megítélésének is" - áll a Nike közleményében. Mivel az üzenet szerzője sejtetni engedte, hogy a Nike alkalmazottja, a cég vizsgálatot indított az ügyben.


Liu Hsziang többi szponzora, mint a Coca-Cola, a Visa, vagy a nagy ázsiai ruházati cég, a Shanshan egyelőre nem "váltott", csupán arra szorítkoztak, hogy hűségnyilatkozatokat tegyenek "kínai ikonjuk és barátjuk" mellett.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását