2024. április 28. - Valéria

Kevesebb jogsértés a fesztivál környékén

Lényegesen kevesebb bűncselekmény történt a Sziget fesztivál környékén, mint tavaly, például a gépkocsi-feltörések száma a 2007-es 74-ről idén 17-re csökkent - mondta Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány hétfői budapesti sajtótájékoztatój
2008. augusztus 18. hétfő 15:25 - Hírextra
Mint mondta, összesen 276 bűncselekmény történt a Szigeten, míg tavaly 345. A bűncselekmények nagy részét - ahogyan a korábbi években is - a sátorból való lopás jelentette, összesen 146 ilyen eset volt idén, miközben tavaly 169. Emellett sok volt a Szigeten a zseblopás is.

Sajnos, bár erre számítottak, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények is megjelentek a Szigeten; ezért a kábítószer-bűnözés elleni szolgálat szinte teljes létszámával végig kint dolgozott a fesztiválon - mondta a kapitány.

Beszámolt arról, hogy a rendőrök 21 embert fogtak el az egy hét alatt, lefoglaltak 678 Ecstasy tablettát, de találtak speedet, marihuánát, hasist is. A főkapitány elmondta: nem csak magyar állampolgárságú kábítószer-terjesztőket fogtak, volt köztük nigériai, kongói és elefántcsontparti is. Tavaly 18 dílert fogtak el a fesztiválon a rendőrök.

Tóth Gábor beszámolt arról is, hogy a Sziget környékén lényegesen kevesebb bűncselekmény történt, mint az elmúlt években. Tavaly 30 autólopás történt, idén 12, és amíg tavaly 74 gépkocsi-feltörést jelentettek a hatóságnak, idén mindössze 17-et - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását