2024. március 29. - Auguszta

Gazdag paranoiások divatja: golyóálló kollekció a Harrodsnál

A fegyverek terjedése megváltoztatja a világot, íme az újabb bizonyíték: a Harrods londoni luxusáruház megkezdte golyóálló luxuskollekciójának értékesítését.
2008. augusztus 18. hétfő 18:50 - Hírextra
Amint arról a Daily Telegraph című napilap hétvégi kiadása beszámolt, a Ballistic Daywear márkanevű sorozatot egy kolumbiai befektető, Miguel Caballero indította világhódító útjára. Caballero 16 éve egyetemistaként akarta magát és gazdag barátait megvédeni ekképpen a gerillatámadásoktól.

A Harrods szerint a cikkek vásárlói között megtalálható II. Abdalláh jordániai király, Hugo Chávez venezuelai, Alvaro Uribe kolumbiai elnökök és Steven Seagal akciófilmsztár. Csak megrendelésre gyártják, ára pedig elérheti a 7700 fontot (2,3 millió forint).

Az alap-összeállítás, amely legbiztonságosabb változatában még egy géppisztolysorozatnak is ellenáll, egy pólót, egy zakót, egy sportzakót, egy motorosdzsekit és egy esőkabátot tartalmaz. Minden darabja a védelem dacára rendkívül könnyű, sokkal könnyebb, mint a hivatásosok számára készített golyóvédő alkalmatosságok. Caballero beszámolója szerint a zakó 1,8 kg-ot nyom, szemben a rendőrség 4,5 kg-os mellényével. Ráadásul ezek az elegáns darabok bátran és feltűnés nélkül viselhetők társadalmi események alkalmával is.

A golyóálló holmik értékes anyagokból - szarvasbőrből, bársonyból - készülnek háromféle biztonsági fokozatban. Az első fokozat a pisztoly- és revolverlövés ellen véd, a második egy nagyobb kaliberű maroklőfegyver golyóját is kivédi, a harmadik fokozat pedig képes ellenállni például egy Uziból leadott sorozatnak is.

A belső termoanyagoknak köszönhetően jól szellőzik, de ha szükséges, mégis elég meleg.
A The Independent című napilap megjegyezte, hogy egyelőre még nem lehet garantálni a sajátos divatcikkek minőségét, hiszen eleddig nem végeztek megfelelő - lőtéri - vizsgálatokat a ruhákkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását