2024. április 26. - Ervin

A titok: mélyebb medence és űrruha

Az úszók kivételes tudásán kívül az öltözék és maga a Vizes Kocka is nagyban hozzájárul a világcsúcsok megszületéséhez a pekingi olimpián. A legjobbak javarészt a Speedo cég mostanra már jól ismert, egész alakos dresszében versenyeznek.
2008. augusztus 16. szombat 10:30 - Hírextra
Az LZR Racer rugalmas nylonból és poliuretánból készül, rendkívül könnyű, felszíne pedig nem nyeli el a vizet, hanem teljes mértékben lepergeti azt. Anyaga révén az izmok több oxigénhez jutnak, összességében pedig minden eddiginél jobban hidrodinamikus pozícióban tartja a testet. Nincsenek rajta a szokásos öltözékekre jellemző varrások, amelyek növelik a víz ellenállását, helyettük vékony hegesztések tartják össze, a cipzár pedig belül található.

Ami a Vizes Kockát, vagyis a Nemzeti Úszóközpontot illeti, az 50-es medencét a szokásos 2 helyett 3 méter mélyre építették. Így kevesebb turbulencia keletkezik, az örvények a teknő alja felé haladnak, és nem zavarják a versenyzőket. A szervezők ugyanakkor ügyeltek arra is, hogy ne legyen túl mély, mert az már negatívan befolyásolta volna a tájékozódási képességet. Ráadásul a hagyományos 8 helyett 10 pálya van, így a hullámok lassabban verődnek vissza a falról, a felesleg pedig oldalt lefolyik a csatornába.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását