2024. május 6. - Ivett, Frida

Az NFL sorsára juthat az atlétika?

Ha nem sikerül visszaszorítani a doppingesetek számát az atlétikában, akkor a sportág könnyen az amerikaifutball sorsára juthat - jelentette ki Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) alelnöke pekingi sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 14. csütörtök 18:55 - Hírextra
A sportágban az utóbbi néhány évben nagyon elterjedt a tiltott teljesítményfokozó szerek használata, kiemelkedő esetnek számít a 2000-es olimpián aranyérmes Marion Jones amerikai sprinter esete, aki beismerte: éveken át élt tiltott szerekkel anélkül, hogy rajtakapták volna.

"Egyszer csak abban a helyzetben találhatjuk magunkat, mint az amerikaifutball: az Egyesült Államokban a szülők eltanácsolják gyerekeiket a sportágtól, mert nem akarják, hogy ragadozók karmai közé kerüljenek. Szeretnék, ha a sportban is létezne egy fajta erkölcsi váz, amely távol tartja gyerekeiktől a kétes hírű kaliforniai, brit vagy orosz vegyi laboratóriumokat" - fogalmazott Coe, az 1500 méteres síkfutás kétszeres brit olimpiai bajnoka.

Az IAAF kedden törölte egy amerikai váltó 4x400 méteres 1998-as, 2:54.20-as világcsúcsát, miután egyik tagja, Antonio Pettigrew májusban bevallotta korábbi doppingvétségét. A nemzetközi szövetség két hete azért függesztette fel hét orosz olimpikon versenyzési jogát, mert a versenyzők doppingmintája DNS-egyezést mutatott.

Coe bízik abban, hogy nem lesznek súlyos doppingesetek Pekingben:
"Az IAAF több vizsgálatot végez el, mint bármely más szövetség. Mi nem söpörjük a szőnyeg alá a pozitív eseteket, ami időnként nagy kényelmetlenséget okoz" - mondta.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását