2022. augusztus 9. - Emőd

Ne hermelin szőrből

Olasz állatvédők arra szólították fel XVI. Benedek katolikus egyházfőt, hogy mondjon le a fejfedőinek és palástjainak hermelinprém-díszítéséről, és kérésük alátámasztására a pápa közismert macskaimádatára hivatkoznak.
2008. augusztus 13. szerda 18:56 - Hírextra
Az AIDAA állatvédő szervezet, amelynek fehér nyúl a logója, aláírásgyűjtést kezdeményezett céljának elérésére, és felkérte a német születésű egyházfőt, hogy egyáltalán ne viseljen többé állati prémet. A felhívást már több mint kétezren írták alá.

A Corriere della Sera című lap fotókat közölt, amelyeken XVI. Benedek és elődje, XXII. János Pál hermelindíszítésű kalapban és palástban látható - és ezek mellé egy élő állat képét helyezte el a lap. A ruhákon viselt prém a hölgymenyétként is ismert hermelin fehér téli bundája, amelyet évszázadokon át használtak királyi koronák, nagyúri és egyházi ceremoniális öltözékek díszítésére.

A petíció "az élet minden formájának tiszteletére" hívja fel az egyházfőt és emlékeztet arra, hogy "az állatok is Isten teremtményei".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását