2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lőttek az Egészségbiztosítási Felügyeletnek is?

Az Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetésével tenné olcsóbbá az állam működését Havas Szonja szocialista képviselő - írja szombati számába a Népszabadság.
2009. január 10. szombat 09:20 - Hírextra

Eredetileg a pénztártörvénnyel létrejövő kötelező egészségbiztosítási piac felügyelete lett volna a hivatal feladata, ám miután ez a rendszer nem jött létre, nem egyértelmű, hogy a továbbiakban is szükség van-e a felügyeletre - mondta a lapnak a politikus.

Az egészségügyi intézményeket több állami hivatal is ellenőrzi, így az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az ÁNTSZ. A betegpanaszokkal és a betegjogok védelmével a Csehák Judit volt egészségügyi miniszter által vezetett állami közalapítvány foglalkozik. Indokolatlan tehát a hatósági feladatok megduplázása, amikor mindenki nadrágszíjhúzásra kényszerül. Ha szükség van fokozottabb betegvédelemre, akkor a meglévő hatóságok jogosítványait kell megerősíteni - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását