2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyilkolt, most pizzát kap enni

Életfogytiglani börtönbüntetése mellé pizzát kapott az ítéletében egy 33 éves gyilkos az amerikai Oregon államban.
2008. augusztus 10. vasárnap 09:46 - Hírextra
A férfi két éve egy kamiont vásárolt, majd lemondta a rendelést, de a cég tulajdonosa nem akarta visszafizetni a pénzt - mire dühében a vevő a cég oregoni székhelyére utazott, hogy lelője a tulajt, azonban összetévesztette egy másik férfival és azt ölte meg.

A gyilkos annak fejében, hogy két alkalommal felmentést kap a börtönkoszt alól, peren kívüli eljárásban elismerte bűnösségét. A bíró elfogadta a költségkímélő ajánlatot, és egy gyorsétkező étteremláncnál engedélyezett a rab számára teljes menüt a szerdai ítélet előtt és után, sültcsirkével és pizzával. Az ínyencfalatok árát az elítélt és ügyvédje állta.

A dús étkezés mellett a rabot más öröm is érte szerdán: a börtönben felségül vett egy hozzá hasonlóan New York-i illetőségű 48 éves hölgyet. Ez nem volt része a bíróval történt megegyezésnek.
A peren kívüli eljárást helyben hagyta a bíróság magasabb szintje is, mivel annak révén pénzt takarított meg a joghatóság - amely a pizza engedélyezésével megspórolta az esetleges fellebbezéseket is.

Az elítélt leghamarabb 30 év múlva kaphat kegyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. augusztus 11. 06:32
"MAGYARORSZÁG – Végre olyasvalamiről is kiderítették a tudósok, hogy egészséges, amit szeretünk csinálni. A rendszeres vásárlás csökkenti a testsúlyt, mert nagyon hasonlít a zsírégető edzésekhez. A monumentális plázák pedig ideális edzőteremnek számítanak.
Igaz lehet, hogy fogyaszt a vásárlás, a ruhák emelgetése felér egy kisebb edzéssel – mutatta nevetve bicepszeit Holtner Kinga (21)
Fotók: Kőhalmi Péter
Igaz lehet, hogy fogyaszt a vásárlás, a ruhák emelgetése felér egy kisebb edzéssel – mutatta nevetve bicepszeit Holtner Kinga (21)


Brit kutatók szerint a nők 2-3 kilométert is legyalogolnak egy-egy szórakoztató soppingolás során, amellyel alkalmanként 200 kalóriával többet égetnek el, mintha láblógatással töltenék el az időt. Ezt összegezve, évente akár 12 ezer kalóriától is megszabadulhatnak, ami megfelel 65 csomag chipsben vagy 43 karamellás csokiban lévő energiának.

A kutatás szerint a férfiak nem ilyen mozgékonyak, legalábbis ami a vásárlást illeti. Ők évente csak 9 ezer kalóriát égetnek el, mert kevesebb időt töltenek bevásárlással. Brit tudósok azt is kiszámolták, hogy bőven van alkalmunk ilyen testedzésre, az ember ugyanis élete során mintegy 18 ezer üzletbe tér be.

Pintér Andrea (37) lányával, Viviennel (17) vásárolt. – A plázatúrák egy kiadós kirándulással is felérnek, fogyunk pár kilót tőle – mondta Andrea
Pintér Andrea (37) lányával, Viviennel (17) vásárolt. – A plázatúrák egy kiadós kirándulással is felérnek, fogyunk pár kilót tőle – mondta Andrea


– Valóban akár fogyaszthat is a vásárlás, de csak ha nem állunk meg egy-egy helyen órákig nézelődni, és nem nassolunk közben a pláza cukrászdáiban, gyorséttermeiben – vélekedett a felfedezéséről Németh Istvánné Katalin dietetikus. Bár a szakember úgy tudja, idehaza nem vizsgálták még ezt a kérdést, azt biztosra veszi, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen tempóban vásárlunk.

Az andalító séta például kevésbé hatékony, mint amikor az ember igyekszik besűríteni mindent, és emiatt körberohanja a fél várost. A nagy bevásárlóközpontok ilyen szempontból ideális edzőteremnek számítanak, rengeteg gyaloglással lehet bejárni az összes emeletet.

– Edzőtáborba utazom a jövő héten, de már a felszerelések megvásárlása is jó kis edzésnek bizonyul – mondta Marczel Szabolcs (23)
– Edzőtáborba utazom a jövő héten, de már a felszerelések megvásárlása is jó kis edzésnek bizonyul – mondta Marczel Szabolcs (23)


Még rátehetünk egy lapáttal, ha önsanyargató módon nem autóval, hanem gyalog visszük haza a teli szatyrokat.

– Vigyázzunk, az is csökkenti a hatékonyságot, ha odahaza a fáradtságtól kitikkadtan azonnal befaljuk a hűtőgép tartalmát – figyelmeztetett a dietetikus.

D. V–V. J. Z."
Don Caló
2008. augusztus 11. 06:31
"Érdekesség

Igazságtalan rajtoltatás Pekingben is

2008-08-10 06:35:56

Amerikai kutatók szerint az atlétikai versenyek sprintszámaiban a startpisztolyhoz közelebbi pályákon lévő futók jobban hallják a dördülést, és igazságtalanul hamarabb kezdhetnek futni, mint a távolabb lévők, és így lesz ez a pekingi olimpián is.

A különbség persze minimális: az egyes pályán futók átlagos reakcióideje 160 ezredmásodperc, míg a többi pályán futóknál 175 ezredmásodperc. Ezt az eredményt hozta az a vizsgálat, amely a 2004-es athéni olimpián végeztek el két sprintszámban a szakemberek.

Arról van tehát szó, hogy minél közelebb van a futó a startpisztolyhoz, annál gyorsabban tud elrajtolni. Persze más tényezők is közrejátszanak, de a vizsgálat szerint ez a mozzanat eleve igazságtalanságot eredményez, hiszen a sprintszámokban századmásodperceken múlhat az arany-, az ezüst- és a bronzérem.

Az Albertai Egyetem munkatársai szerint a pekingi olimpián is parányi, de igazságtalan előnyhöz jutnak majd a startpiszolyhoz közelebb lévő sprinterek, legfőképpen az egyes pályán indulók.

A kutatásról a Medicine & Science in Sports & Exercise szakfolyóiratban jelent meg tanulmány.

info: stop.hu"
Don Caló
2008. augusztus 11. 06:20
MMR: Tat' mit dadogtá' evve'? Tán pizdát akart a szád mondaNYi mindég? jUó is az, a meleg pizda!... ;-) ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását