2024. április 27. - Zita

MDF: elfogadhatatlan, amit a kormány művel!

Elfogadhatatlan, hogy a kormány a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) népszerűsítésére pár hónap alatt annyi pénzt költött, amennyivel hatvannégy éven keresztül finanszírozni lehetne egy párt országgyűlési választási kampányait ezért a
2008. augusztus 9. szombat 12:40 - Hírextra
Több mint elgondolkodtató, hogy olyan vállalkozások között osztottak szét sok milliárd forintot, melyek 2006-ban még veszteségesek voltak. A szóban forgó kormányzati közbeszerzések esetében erős a korrupció gyanúja.


A Magyar Demokrata Fórum elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egyetlen minisztériumának propaganda tevékenységére pár hónap alatt annyi pénzt költött, amennyivel hatvannégy éven keresztül finanszírozni lehetne egy párt országgyűlési választási kampányait. Az FVM népszerűsítése eddig több mint hat milliárd forintot emésztett fel: a Merlin Communications Kft. közel négy milliárd forintot, az Insomnia Reklámügynökség Kft. – egyedüli pályázóként – csaknem két milliárdot, az USP Regionális Média Kft. pedig négyszáz millió forintot kapott.

Több mint elgondolkodtató, hogy olyan vállalkozások nyerhetnek a kormányzat kommunikációs közbeszerzésein, melyek 2006-os bevételei még csak meg sem közelítik a kiosztott összegek nagyságát. Felmerül a kérdés, hogy a szóban forgó társaságok esetében mi jelent biztosítékot arra a profizmusra, amely nélkül elképzelhetetlen a valódi – Unió által is elvárt – célkitűzés, vagyis az állampolgárok hatékony tájékoztatásának megvalósulása.

Az MDF korszerű konzervatív pártként egy olyan normális Magyarországért politizál, ahol a közpénzeket tisztességes úton, megfelelő célokra használják fel. A Földművelésügyi – és Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye által lefolytatott közbeszerzési eljárások esetében erős a korrupció gyanúja, ezért a tisztánlátás érdekében mihamarabb vizsgálatot kell indítani - áll az MDF, illetve Dávid Ibolya pártelnökaszzony közleményében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását