2024. április 27. - Zita

Bruce Dickinson 50 éves - videóval

Az Iron Maiden énekese ma ünnepli 50. születésnapját. Hogy mennyire fog Bruce Dickinsonon az idő, vagy olyan, mint a bor, hogy az évek múlásával egyre jobb lesz? A rajongóknak nem kell sokáig várni, hogy személyesen döntsék el, hiszen augusztus 12-én az I
2008. augusztus 7. csütörtök 19:09 - paulson
Bár Bruce Dickinson az Iron Maiden énekeseként lett világhírű, az élet számos más területén próbálta már ki magát sikerrel, és ezalatt nem(csak) a szólókarrierjét értem. Sokan tudják például, hogy pilóta is. Van, hogy ő vezeti a zenekar repülőgépét, néha pedig rádió- és televízió-műsorral is teszi ugyanezt. Kiváló vívó, azt mondják, ha Magyarországon jár ezen okból kifolyólag mindig ellátogat Csepelre.

Az Iron Maiden története nem Bruce Dickinsonnal indult, ő „csak” 1981-ben lett a zenekar énekese, így igazából már vele robbantak be a köztudatba. Ugyanis a világ egyik legmeghatározóbb heavy metal együttesének 1982-ben kiadott - már Bruce közreműködésével készített - harmadik nagylemeze, a „The Number of the Beast” volt az első elsöprő sikert arató korongja. Ezután évekig nem volt megállás: a hatalmas népszerűségnek örvendő Maiden szinte „ontotta” a jobbnál-jobb lemezeket, világkörüli turnéikon mindenhol hatalmas tömeg őrjöngte végig a koncertjeiket.

1993-ban Bruce kivált a csapatból, és folytatta (1990-ben megkezdett) szólókarrierjét. Értelemszerűen a vasszűz rajongóinak körében vegyes fogadtatása volt döntésének. Sokan talán csak akkor „bocsátottak meg” neki, mikor 1999-ben visszatért a bandába.

Az Iron Maiden 2008-as turnéjának állomásaként lép fel a Sziget Fesztivál nulladik napján, a koncert 6 ember számára mindenféleképpen különleges élmény lesz, hiszen a Pont FM játékának győztesei vokálozhatnak kedvenceiknek egy szám erejéig. A játékra jelentkezni már nem lehet, de egészen holnap délig még szavazhattok a résztvevőkre. A szerencsés nyertesek nevét a rádió Rocközön című műsorában hirdetjük ki, és élő adásban értesítjük őket.

Jövő hét kedden tehát Iron Maiden koncert, addig is stílszerűen az együttes egyik számával kívánunk boldog születésnapot Bruce Dickinsonnak.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását