2024. május 3. - Tímea, Irma

Kétmilliárd feletti nyeremény a hatoslottón

Soha ekkora főnyeremény még nem gyűlt össze a hatoslottó 20 éves története alatt: 2 milliárd 70 millió üti annak a markát, aki - egyedüliként - eltalálja a bűvös hat számot. Ugyanakkor az ötösön is milliárd feletti a telitalálatos várható értéke. A kettő
2008. augusztus 6. szerda 15:19 - Hírextra
Míg normális esetben 2 millió körüli a hatoslottón játszók száma hetente, addig a héten várhatóan eléri a 4 milliót is a megvett és játékba küldött szelvények száma - tudta meg az MTI munkatársa Somorai Lászlótól, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatójától.

Befolyásolja-e a jokerszámok megjátszását a sok megvásárolt szelvény? A kérdésre Somorai László elmondta, hogy sokkal nagyobb az esélye - 1 az 1 millióhoz - annak, hogy valaki megnyerje a jokert, (mert léteznek azonos számjegyű jokerszelvények is) nagyobb az esélye, mint hogy a hatost eltalálja: nyolc és félmillió, különbözőképpen kitöltött szelvény közül lesz egy biztosan hattalálatos.

A halmozódás eddigi időtartama az ötösön 12 hét, ez némi túlzással átlagosnak tekinthető, a 22 hete tartó hatos nélküli időszak azonban az eddigi második leghosszabb, ám várható nyereményértékben az első.

Öt és fél hónapja senki nem találta el hiánytalanul és hibátlanul a hatoslottó nyerőszámait, pedig a most vasárnapi is könnyű kombinációnak látszott - állítják a Zrt. szakemberei.

Az eddigi hatos rekord 2006 márciusában született és 814 milliót tett ki. Második helyen a tavaly májusi 683 milliós nyeremény áll. Pontosabban: főnyeremények, hiszen annak idején egyszerre hárman is telitalálatot értek el, ezért az akkori 2 milliárd 50 milliós jackpotalap harmadolódott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását