2024. május 5. - Györgyi

Megérkezéskor légzőmaszkot viselt négy kerékpáros Pekingben

Megérkezéskor légzőmaszkot viselt négy amerikai kerékpáros olimpikon a pekingi repülőtéren, kijelentvén, hogy saját akciójukról van szó.
2008. augusztus 5. kedd 21:10 - Hírextra

"A levegő egyelőre jó" - jelentette ki a pályakerékpárosok sprintszámában induló, 30 éves Jennie Reed, ugyanakkor hozzátette, hogy a verseny alatt is rajta lesz a maszk. Egyik társa, Michael Friedman azt mondta, egy kicsit tart attól, hogy a maszk viselésével megsért egyeseket. "Az ember persze nem akar megsérteni senkit, de a lehető legjobb teljesítményt akarja elérni. Lehet, hogy teljesen felesleges a maszk, de nem árt az elővigyázatosság, mert az aranyérem a tét" - mondta.
A két másik maszkos bringást az Új Kína hírügynökség nem tudta megszólaltatni, és kilétüket sem ismeri.


Annak ellenére, hogy a vendéglátó Kína számos intézkedést hozott a pekingi levegő minőségének javítására, sok versenyző aggódik a légszennyezettség miatt.


Arne Ljungqvist, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi bizottságának vezetője kedden kijelentette, hogy Peking levegőjének minősége nem lesz befolyással sem a sportolók, sem a nézők egészségére. A bizottság közleményében leszögezte, hogy a kínai főváros levegője megfelelő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását