2024. március 29. - Auguszta

Virágzik a zugpálinkafőzés

Ezerhatszáz személyt büntetett meg a hatóság kisüstilepárló-berendezés illegális birtoklásáért vagy előállításáért az elmúlt két hónapban az északnyugat-ukrajnai Zsitomir megyében.
2008. augusztus 4. hétfő 05:33 - Hírextra

zugpálinkafőzők leleplezése céljából indított rendőrségi akció során felelősségre vont lepárlókészülék-tulajdonosok száma épp a duplája volt az elmúlt év azonos időszakában hasonló berendezés birtoklásán rajtakapottakénak.

A megyében az év eleje óta 104 személyre róttak ki adminisztratív bírságot zugpálinkafőzésért és kisüsti árusításáért - jelentette vasárnap az UNIAN hírügynökség Alla Vascsenkóra, a Zsitomir megyei rendőrség sajtószóvivőjére hivatkozva.


Vascsenko elmondta, hogy a megyében az idén 500 esetben szabtak ki büntetést alkohol illegális előállításáért. A rendőrség az év eleje óta közel négyezer személyt állított elő, amiért tiltott helyen fogyasztott alkoholt vagy ittas állapotban tartózkodott közterületen - tette hozzá a szóvivő, aki szerint a számok azt jelzik, hogy Zsitomir megyében növekszik a tiltott kisüstiforgalmazás, terjed az iszákosság és a zugpálinkafőzés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását