2023. december 10. - Judit

Gondmentes csapatérkezés

Zökkenőmentes volt a szombaton útra kelt magyar olimpiai csapat belépése Kínába, illetve szálláshelyének elfoglalása a sportolói faluban. Megérkeztek Pekingbe a magyar olimpiai kajak-kenu válogatott hajói is.
2008. augusztus 3. vasárnap 12:38 - Hírextra

Szombaton délben 12 sportág képviselői - birkózók, cselgáncsozók, evezősök, kerékpárosok, ökölvívók, sportlövők, súlyemelők, teniszezők, vitorlázók, vívók, valamint a
női kézilabda- és vízilabda-válogatott tagjai, továbbá szakvezetők és az egészségügyi csoport tagjai indultak útnak kora délután, majd a repülőgépük helyi idő szerint reggeli 5:20-kor szállt le Pekingben.

A delegációt többek között a kinti magyar kolónia mintegy harminc tagja - köztük Kusai Sándor nagykövet - várta a repülőtéren. A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint a csapat nagyságához mérten az útlevél ellenőrzés olajozottan ment, az olimpiai faluban pedig rendkívül segítőkészek voltak a házigazdák, így fél tíz táján már mindenki a szobájában lehetett.

A bokszolók két szakvezetője, Szántó Imre és Balzsay Károly békésen anekdotázott a napernyők alatt, megvárva, míg mindenki átveszi a szobakulcsát, majd komótosan ők is felballagtak. A versenyzők közül két párbajtőröző, Imre Géza és Boczkó Gábor türelme tartott szinte a végtelenségig, ők is a kertben várták meg, míg mindenki megtalálja a csomagját a több mint 120 egyentáska között.

Ezután a kerékpárosok a bringáik összeszerelését kezdték meg, az ökölvívók ugyanakkor "sétálós" programot bonyolítottak le, Káté Gyula és Bedák Pál az étterem felé vette az irányt, majd a birkózóktól kölcsönkért mérleggel "ellenőriztek". A női vízilabdázók viszont délutánra már tréningre gyülekeztek. A sportlövők Igaly Diánával az élen kerti trécseléssel kezdték az akklimatizálódást, a női kézilabdázók pedig feltérképezték a falut. Görbicz Anita is a társaival tartott, azaz gond nélkül "használta" az otthoni konyhában megsérült lábát.

A hazai sportági szövetség honlapján olvashatók szerint napokon belül a végcéljukra, a Sunji Evezős és Kajak-Kenu Pályára is befutnak a hajók, melyen a házigazdák már az utolsó simításokat végzik.
    A hajók a luxemburgi repülőtérről emelkedtek a magasba, majd egy európai, illetve kuvaiti megállást követően jutottak el a kínai fővárosba.
    Az úti beszámoló szerint a sunji pályán már csak néhány helyen látni ecsetet a kezekben, amúgy minden készen áll az evezős és kajak-kenu versenyek megkezdéséhez. A szegedi viadalokról is ismert flycam-csapat szorgosan húzza a kábeleket a víz felett, hogy a lehető leglátványosabb legyen majd a közvetítés, a stégekre készül az új, végleges borítás, az evezősök fodrozzák a vizet, az önkéntesek készségesen mosolyognak, a sajtópáholy munkaállomásai pedig letakarva várják az újságírókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását