2024. április 29. - Péter

Nem Dunaújvárosban rendezik

A Dunaferr nem tudja megrendezni annak a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőcsoportnak a küzdelmeit, melyben vele együtt a dán FCK és az ukrán Motor Zaporizzsja, továbbá egy előselejtezős gárda (a görög Patrasz, a portugál Madeira, a szerb Nis vagy a
2008. augusztus 1. péntek 18:57 - Hírextra
A viadalt október első hétvégéjén kell lebonyolítani, akkor azonban a csarnok és a szállások foglaltak tánc-vb miatt, ezért dunaújvárosi a klub - amely az első számú jelölt volt - halasztásért fordult az európai szövetséghez. Az EHF azonban nem járult hozzá az időpont módosításához, így a Dunaferr Dunaújvároson kívüli lehetőséget keresett - mint utóbb kiderült, sikertelenül.

A klub honlapján Soós Csaba, a Dunaferr NK ügyvezetője úgy nyilatkozott, elsősorban Veszprémben gondolkodtak.

"A magyar bajnok a Flensburggal játszik, szerencsés lett volna együtt, egymás után megrendezni a találkozókat. A teltház garantált lett volna! Az időponttal csak az volt a gond, hogy ez hétköznapra esett. Az EHF ebbe sem egyezett bele, hiszen a BL-mérkőzések mindig hétvégén vannak!"

A lehetőségeket számba véve, végül úgy döntöttek a Dunaferrnél, hogy lemondanak a rendezési jogról.

A selejtezőtornáról - melynek még nincs új helyszíne - a kvartettből az első helyezett jut a 16 közé a Németh András vezette, Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló, az előző idényben finalista osztrák Hypo NÖ, a spanyol Elda Prestigio és montenegrói Buducnost Podgorica mellé.

A másik magyar BL-résztvevő, a Győri Audi ETO KC alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. Csoportellenfelei a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod, a macedón Kometal Szkopje, illetve egy selejtezős alakulat (a dán Ikast, a román Brasov, a lengyel Lublin vagy egy előselejtezős együttes).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását