2022. szeptember 28. - Vencel

Szegény gazdagok

A közel-keleti Katarból Londonba szállíttatta luxusautóját olajcserére egy dúsgazdag arab.A Lamborghini Murcielago tulajdonosa - a brit The Sun szerint egy olajsejk - számára a pénz nem volt akadály; az oda-vissza több mint tízezer kilométeres útért csakn
2008. július 31. csütörtök 19:40 - Hírextra
A Sun csütörtöki beszámolója szerint a fekete és arany színekben pompázó autócsoda a Qatar Airways járatának fedélzetén érkezett Londonba pénteken, és hétfőn szállították vissza Dohába, a katari fővárosba. Az olajcsere a Lamborghini-szervízben 3550 fontba került.

Környezetvédők szerint a kocsireptetés felelőtlen környezetszennyezés. "Egy Lamborghini eleve rengeteg káros anyagot bocsát ki, a több ezer kilométeres utaztatás repülővel egy szimpla olajcsere miatt pedig mindennek a teteje. Ennek a kocsinak így már nem is szénlábnyoma, hanem szénkrátere van" - mondta Tony Bosworth, a Friends of Earth munkatársa.

"Újabb visszataszító példa ez arra, ahogyan a szupergazdagok kizsákmányolják és szennyezik a bolygót csak azért, mert sok pénzük van" - mondta Jenny Evans, a Plane Stupid nevű szervezet aktivistája.

Lamborghini-rajongók ugyanakkor elismeréssel adóznak társuk gondossága előtt: "Szerencsére van még hely ezen a bolygón, ahol az extravagancia kora nem ért véget" - mondta David Price, a brit Lamborghini klub vezetője.

Egy Lamborghini Murcielago egyébként 190 ezer fontba (55 millió forint) kerül. Batman is ilyen kocsival jár a Sötét lovag (The Dark Knight) című új filmben, és többek között Rod Stewart és David Beckham autógyűjteményében is van egy-egy belőle.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását