2023. december 10. - Judit

Újabb doppingbotrány borzolja a kedélyeket

A Kurier című lap szerdai beszámolója szerint Lisa Hütthaler triatlonos megpróbálta megvesztegetni a seibersdorfi doppingelemző labor egyik munkatársát, állítólag 20 ezer eurót kínált azért, hogy mintájának B próbája negatív eredményt hozzon. A versenyző
2008. július 30. szerda 18:34 - Hírextra
Az újság azt közölte, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) már májusban közölte az osztrákokkal a megvesztegetési kísérlet tényét.

"A labor vezetője informált bennünket az ügyről. Úgy tűnik, az eset a bűnügy kategóriába tartozik" - állt a WADA levelében.

A tudósítás szerint a bécsi ügyészség és a rendőrség már megkezdte a nyomozást, Hütthaler ügyvédje ugyanakkor azt mondta: védence ártatlan és ezt be is fogják bizonyítani. A triatlonos - lebukása előtt - tagja volt a pekingi játékokra készülő osztrák olimpiai keretnek.

Ausztriában a 2006-os torinói téli olimpia után sílövők keveredtek doppingbotrányba, idén januárban pedig három orvos és 31 sportoló ellen indítottak nyomozást, mert állítólag vérdopping használatával próbáltak jogosulatlan előnyhöz jutni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását