2024. május 3. - Tímea, Irma

Tiltakozik a Német Újságírók Szövetsége

Nyilatkozatban tiltakozott szerdán a Német Újságírók Szövetsége amiatt, hogy a kínai hatóságok az olimpiai sajtóközpontban korlátozzák az internet használatát.
2008. július 30. szerda 16:38 - Hírextra
Az internet nemcsak fontos, hanem nélkülözhetetlen információs médium az újságírók számára - hangsúlyozta egyebek között a nyilatkozat, utalva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi állásfoglalására. Ebben a NOB elítélte, hogy a pekingi illetékesek korábbi ígéreteikkel ellentétben a szabad hozzáférést csakis a sportversenyekkel kapcsolatos honlapokhoz biztosítják.

 A sajtóközpontban dolgozó újságírók munkalehetőségeit ezáltal jelentős módón korlátozzák - mutatott rá a német szövetség.

Berlinben egyébként nem okozott meglepetést az internet-hozzáférés korlátozásával kapcsolatos legújabb információ.

A Die Welt című lap ugyancsak arról tudósított, hogy a sajtóközpontban több olyan honlaphoz lehetetlen a hozzáférés, amelyet a kínai hatóságok ellenségesnek minősítenek.

A német napilap egyébként arról számolt be, hogy több mint 40 ezer újságíró tudósít majd az augusztus 8-án kezdődő játékokról: 21 600 a NOB-on keresztül akkreditáltatta magát, 10 ezren pedig a kínai sajtóközpontban jelentkeztek be. Az összes többi úgynevezett szabadúszó.

A pekingi olimpiai televíziós társaság a Die Welt szerint a játékok idején összesen 5400 órás élő műsort sugároz, ami 2000 órával több, mint a 2004-es athéni olimpiáról sugárzott televíziós adás.
Az olimpia a rendezők szándéka szerint más vonatkozásban is úttörő lesz.

Így egyebek között abban, hogy a játékok történetében még soha nem került annyi önkéntes bevetésre, mint az most Pekingben történik majd. A versenyek lebonyolítását közvetlenül mintegy 74 ezer önkéntes segíti, fiatal diákoktól egészen a legidősebb önkéntesnek számító 87 éves hölgyig.

Ezen túlmenően mintegy 400 ezer önkéntes a főváros nagyobb terein, illetve a tömegközlekedési eszközök főbb állomásain informál, fordít, s elsősegélyt nyújt. S még efelett is további csaknem 1 millió önkéntes Peking különböző körzeteiben segít a rend fenntartásában, a közlekedéstől egészen a szociális szolgáltatásokig.

Végezetül ugyancsak a Die Welt számolt be arról, hogy ezekben a napokban rendkívüli módon megszaporodott az Aoyun nevű csecsemők száma. Több mint 4000 újszülött kapta - nemre való tekintet nélkül - az Aoyun nevet, egyszerűen csak azért, mert az olimpiai játékokat jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását