2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Református fiatalok találkozója

Első alkalommal tartanak egyhetes találkozót a Kárpát-medencei református fiatalok, a rendezvény keretében 150 fiatal érkezett az országból és a határainkon túlról a református egyház balatonfenyvesi üdülőjébe - számolt be Bellai Zoltán tiszteletes, a táb
2008. július 29. kedd 16:50 - Hírextra
A július 28-a és augusztus 3-a között zajló találkozó első teljes, keddi napján Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Egyházkerület püspöke tartott előadást, és beszélgetett a fiatalokkal, szerdán pedig Márkus Mihály, a Dunántúli Egyházkerület püspöke lesz a tábor vendége. A táborlakók délutánonként a Balatonban fürdenek és kirándulnak, esténként pedig egy-egy magyarlakta vidék tart bemutatót magáról.

A találkozó célja, hogy a fiatalok - mint hívők és mint egy közös nemzet tagjai is - hasznos, élményekkel teli hetet töltsenek a Balatonnál - fogalmazott Bellai Zoltán. Beszámolója szerint a többségükben középiskolás korú magyarok Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből és Magyarországról érkeztek. A vajdasági- és a horvátországi magyarok nem reagáltak a meghívásra - közölte.

A tábor megszervezését komoly munka előzte meg, de még így is "gyalázatosan nehéz" volt csoportosan átjutni az országhatáron a kárpátaljai és az erdélyi fiataloknak - jelentette ki a tiszteletes, aki szeretné, hogy a rendszeressé váló találkozókat a Kárpát-medence különböző helyszínein rendezzék meg a jövőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását