2024. április 29. - Péter

A bombariadók ellen

Az utóbbi időkben megszaporodott a bombariadók száma az Arena Plazában, ezért úgy döntöttek, szigorítanak a biztonsági rendszerén; így keddtől a VIII. kerületi rendőrkapitánysággal együttműködve olyan rendszert üzemeltet a pláza, amely rögzíti a bejövő te
2008. július 29. kedd 18:10 - Hírextra
Közleményükben emlékeztettek rá: az elmúlt időszakban egyre több telefonos bombafenyegetést kapott a bevásárlóközpont. Minden alkalommal kiürítették az Arena Plazát, de a tűzszerészek egyszer sem találtak bombát az épületben.

Ezért az Arena Plaza vezetősége úgy döntött, hogy a VIII. kerületi rendőrkapitánysággal együttműködve keddtől egy olyan szoftvert működtetnek a pláza telefonhálózatán, amely azonnal képes lenyomozni a bejövő hívások lokális forrását és egyben rögzíti is ezeket a hívásokat - írták.

Hangsúlyozták: az intézkedés célja, hogy a bombariadóval fenyegetőzők - akik ezzel a tevékenységükkel bűncselekményt követnek el - minél hamarabb a bíróság előtt feleljenek tetteikért.
Az Arena Plaza menedzsmentje közölte: a bevezetett intézkedések törvényszerűek.

A Büntető törvénykönyv (Btk.) a közveszéllyel fenyegetés tényállásban szabályozza az ilyen tartalmú hamis bejelentést. A törvény szerint az követi el a közveszéllyel fenyegetést, aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget. Ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta, akkor akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint 2004-ben 602, 2005-ben 532, 2006-ban 423, tavaly 290 közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény vált ismertté.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását