2024. április 20. - Tivadar

Az ügyvéd meglepődött, Zuschlag nem tett még vallomást

Meglepődött az őrizetbe vételen Zuschlag János védőügyvédje, hiszen csak az eljárás utolsó szakaszában minősítették bünszervezetben elkövetett cselekménnyé az ügyet - mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek Kovács M. Gábor.
2007. szeptember 20. csütörtök 14:03 - Hírextra
Az ügyvéd pénteken a szegedi tárgyaláson mindent el fog követni azért, hogy ne helyezzék előzetes letartóztatásba a szocialista politikust, noha ezt az ügyészség már kezdeményezte.

Az ügyvéd személyesen még nem találkozott védencével és telefonon is csak a tárgyalás technikai részleteiről konzultáltak. Kovács M. Gábor csütörtökön Kecskemétre utazik, ahol jelenleg őrizetben tartják Zuschlag Jánost.

Zuschlag egyelőre nem tett vallomást. A védőügyvéd gazdasági büntetőügyként kezeli az eljárást, abba nem akarja belekeverni a politikát. Kovács M. Gábor cáfolta, hogy vissza akarná adni az ügyet, ugyanakkor hosszú évekig tartó eljárásra számít - tette hozzá.

A Szegedi Városi Bíróság pénteken dönt Zuschlag János esetleges előzetes letartóztatásáról. A szocialista politikus előzetesét a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta. Zuschlag Jánost szerdán gyanúsítotti kihallgatásra hívták be a Bács-Kiskun megyei Főügyészségre, ahonnan azután már nem mehetett el. Őrizetbe vették, egyrészt mert az ellene szóló gyanúsítást súlyosabbra minősítették, másrészt mert adatok merültek fel arra, hogy tanúkat próbált meg befolyásolni.

Zuschlag János szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem megfelelően használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, nem létező alapítványok számára igényeltek állami támogatásokat. Az alapítványok pénzének nagy részével nem tudtak elszámolni.

Az eljárás most bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás miatt folyik az ügyben. A gyanúsítottak heten vannak, közülük egy ember, Zuschlag titkára szökésben van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását