2024. május 6. - Ivett, Frida

Mikulás kongresszus

Mintegy 150 Mikulás és krampusz gyűlt össze a világ minden tájából a szakma 51. világkongresszusára, amelyet Koppenhága közelében tartanak.
2008. július 22. kedd 07:50 - Hírextra
A kongresszus napirendjén két fő téma szerepel: a szenteste pontos időpontja és a pocakosodás elleni küzdelem.

A szenteste dátuma továbbra is fejtörést okoz és megosztja a Télapó-társadalmat: többségük szerint december 24-e a szenteste, de sokan amellett kardoskodnak, hogy a valódi dátum december 5., az orosz ortodoxok számára pedig (a Julianus-naptár szerint) január 6. - fejtette ki Peder Tornvig, a Koppenhágai Bakken szórakoztató parkban tartott éves Mikulás-kongresszus szóvivője.

Sokkal sürgetőbb kérdés azonban a Mikulások egészsége, akik túlságosan pocakosak ahhoz, hogy beférjenek a kéményen - tette hozzá a szóvivő.

A kongresszusi résztvevők végül úgy döntöttek: nem kedvrontó diétákkal kínozzák magukat, hanem sokat sportolnak, hogy szuperformában legyenek decemberre.

A kedd reggeli programban több kilométeres kerékpározás és gyalogos felvonulás szerepel Koppenhága utcáin, majd a vízminőség ellenőrzése céljából megmártóznak a kikötő vizében, végül csúcskísérletbe fognak: a hulahopozás Mikulás-rekordját akarják felállítani.

Egyedül a finn Mikulás tüntet távolmaradásával a kongresszusról, miután nem ismeri el a grönlandi Télapó hitelességét.

Tetszik vagy sem, Kalaallit Nunaat, a mitikus figura az egyetlen Télapó, akit szinte mindenki elismer, a grönlandi jégmezőkön lakik - mondta a szerdán záródó kongresszus szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását