2023. február 9. - Abigél, Alex

Börtön madárevését

Tizenkét évnyi börtönbüntetésre számíthat az a fülöp-szigeteki farmer, aki légpuskával lelőtt, majd elfogyasztott egy, az országban őshonos, ám a kihalás szélén álló majomevő sast.
2008. július 22. kedd 19:57 - Hírextra
Brian Balaon még július 10-én lőtte le egy légpuskával a több mint négykilós, hároméves madarat az ország egyik hegyvidékes területén. A 22 éves fiatalember - miután bevallotta, hogy lelőtte és barátaival megette a ragadozót - most a vadvilág megóvására irányuló tevékenység veszélyeztetésével vádolják - mondta Joselito Atienza miniszter. A férfi a rendőrségen azt állította: nem tudta, hogy egy különösen veszélyeztetett állatot lőtt le.

"A rendkívül ritka sas gyilkosának szembe kell néznie a tette következményeivel" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ezzel mindenkinek megmutatják, mennyire komolyan veszik a környezettel kapcsolatos törvények betartatását. A kormányzat álláspontja szerint a madár kilövése súlyosan veszélyezteti a kihalással fenyegetett faj megóvására irányuló próbálkozásokat. Brian Balaon - ha bűnösnek találja az ügyében ítélkező bíróság - akár 12 év börtönt és egymillió pesós (3,2 millió forint) pénzbüntetést is kaphat.

Szakértők szerint a vadonban már csak mintegy 250 majomevő sas él a Fülöp-szigetek hegyvidékes részein. A most lelőtt és elfogyasztott madarat még 2006 szeptemberében - egy seb miatt - befogták a Kitagland-hegyen. Miután az állatot meggyógyították, műholdas jelsugárzó készülékkel látták el, majd idén márciusban visszaengedték a szabadba. A madár halálára éppen ez a készülék derített fényt, amelyet végül a farmer birtokán elásva találtak meg a nyomozók.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását