2024. április 29. - Péter

Kővágó nyert, Fazekas elmaradt az A szinttől

Kővágó Zoltán nyerte a diszkoszvetést az atlétikai országos bajnokságon, Fazekas Zoltánnak nem sikerült teljesíteni az olimpiai induláshoz szükséges A szintet.
2008. július 21. hétfő 07:54 - Hírextra

A második nap leginkább várt döntőjében a két pekingi induló Máté Gábor és Kővágó Zoltán mellett az athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekas Róbert küzdelmét láthatta a publikum. Az olimpiai ezüstérmes Kővágó végig egyenletesen versenyzett, és három dobásával is megnyerte volna a viadalt, ezek közül a legnagyobb 64,32 méter volt. Fazekas másodikra érte el legjobbját (62,89 m), ez ezüstöt ért, de számára az igazi tét az volt, megdobja-e a 64,50 m-es szintet, ami a csapatba kerüléshez kellett volna. A szeles időben ez nem sikerült. Máté 60,67 méteres eredménye csak a bronzéremhez volt elég.

A női 200 m-s síkfutásban Listár Nikolett is a pekingi repülőjegy reményében érkezett Debrecenbe, ám nemcsak a 23.20 mp-es B szinttől szinttől maradt el, hanem a bajnoki címet is kénytelen volt átengedni a remekül teljesítő Petrahn Barbarának (23,76), aki így a 400 méter után a 200 aranyát is magáénak tudhatja. Hasonlóan járt a debreceni Kazi Tamás, aki 800-on végül csak a harmadik helyen végzett, miután Szemeti Péter (1:48,26) és Takács Dávid (1:48,55) is lehajrázta. Szemeti így az 1500 méter után a másik középtávfutó számban is diadalmaskodott.

A férfiak 200 méteres távján az FTC sportolója, Pásztor Gábor 21,18-as idővel szerezte meg az első helyet, ám az olimpiai B szinttől így is elmaradt két tizeddel.
A gyengébb nem 800 méteres versenyében Gyürkés Viktória (2:10,65 perc) szerezte meg az aranyérmet. A férfi rúdugrók küzdelméből a papírformának megfelelően Szabó Dezső került ki győztesen, aki 530 centiméteres eredménnyel zsebelte be az aranyat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását