2024. április 28. - Valéria

Vizi sportolók

Tanuszodát avattak vasárnap a Somogy megyei Tabon, az ünnepségen részt vett és beszédet mondott a kormányfő is.Somogy megyében még két tanuszodát adnak át a közeljövőben. A nagyatádi, majd a marcali tanuszoda avatásával augusztusban lezárul az összességéb
2008. július 20. vasárnap 17:30 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a szocialista párt elnöke a PPP-konstrukció keretében, azaz magántőke bevonásával elkészült létesítmény avatásán kifejtette: "ebben a medencében, a medencében lévő vízben eltűnik az a különbség, hogy a politikáról ki, hogyan gondolkodik. Csak az öröm van, meg a teljesítmény, meg a felelősség a gyermekeinkért".

Érdektelen lesz, hogy milyen színezetű volt a kormány, milyen színezetű volt a polgármester, a képviselőtestület; egyetlen egy dolog érdekes: fontosabb volt, hogy megoldást találjanak és építkezzenek - tette hozzá a kormányfő.

"Ha választani kell a pártpolitizálás és az ország építése között, akkor azt gondolom, az utóbbit kell választani, mert az ország építése, falvak és városok építése, egy uszoda megépítése előrébb való, mint bármilyen fajta pártoskodás, és ez így van rendjén" - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, egyúttal hangot adva annak a véleményének, hogy nem nagyon lát más utat Magyarország előtt, mint az építkezés, a gyarapodás útját.

Persze, sokat lehet vitatkozni, de végül azt dönti el, hogy kinek van igaza, hogy ki épít. Az építés a végső igazság, az építés az, ami egy országot fölemel - jelentette ki a miniszterelnök.
Schmidt Jenő (Fidesz), a mintegy ötezer lakosú város polgármestere kiemelte: a most elkészült, 30 éve várt létesítmény nem csak a város, de a kistérség, mintegy 30 település 17 ezer lakosának igényeit szolgálja.

Suchman Tamás (MSZP), a sportlétesítmény-fejlesztéseket koordináló miniszteri biztos az átadáson elmondta: egy országos program keretében a kormány 37 sportlétesítmény - tornacsarnok és tanuszoda - megépítését engedélyezte, közülük kilencet Somogyban.

Mint arról beszámolt, a négy évvel ezelőtt elindított program keretében eddig 22 létesítmény készült el. Somogyban tavaly öt sportcsarnokot adtak át, az idén pedig négy tanuszodát vehetnek birtokba, amelyből az elsőt július elején avatták Lengyeltótiban.

A Tabon most másodikként átadott, csaknem 1.500 négyzetméteres létesítményben egy 25 méter hosszú négypályás úszómedence és egy tanmedence, valamint kiszolgáló helyiségek találhatók. A Hídépítő Zrt. beruházása mintegy 400 millió forintba került, a költségek felét az állam vállalta magára.
A Tab központú Koppány-völgyi Kistérségi Társulás önkormányzatai a szerződés értelmében 15 év múlva, a beruházónak évi közel 100 millió forint törlesztési részlet és működési költség kifizetése után válnak az uszoda tulajdonosává.

Somogy megyében még két tanuszodát adnak át a közeljövőben. A nagyatádi, majd a marcali tanuszoda avatásával augusztusban lezárul az összességében több mint 1,5 milliárd forint értékű tanuszodaprogram a megyében.

Mind a négy somogyi tanuszodában geotermikus energiát alkalmaznak, amely ötven százalékkal csökkenti az üzemeltetés költségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását