2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Már a franciák is ihatják az energiaitalt

Uniós nyomásra 12 év után újra engedélyezte a francia élelmiszerbiztonsági hatóság a Red Bull energiaital eredeti változatának forgalmazását.
2008. július 16. szerda 23:45 - Hírextra
A hatóság a világszerte több országban betiltott taurin fogyasztásának ismeretlen következményei miatt tiltotta be az osztrák gyártmányú italt 1996-ban. A vonatkozó közösségi jogszabályok viszont úgy rendelkeznek, hogy csak akkor lehet betiltani az unió területén gyártott vagy forgalmazott terméket, ha használata vagy fogyasztása bizonyítottan egészségügyi kockázatot jelent.

1996-tól mostanáig csak taurinmentes Red Bullt lehetett árusítani Franciaországban. Az élelmiszerbiztonsági hatóság szerint az eredeti recept alapján készült energiaital ártalmatlansága továbbra sem bizonyított, és a magas taurin- és koffeintartalom miatt neuropszichológiai problémák jelentkezhetnek. "A termék fogyasztásának biztonsága nem garantált, tápértéke pedig nem kimutatható" - összegzi a 2001 óta végzett vizsgálatok eredményét a hatóság honlapján megjelent közlemény.

Roselyne Bachelot egészségügyi miniszter jelezte, hogy komoly fenntartásai vannak az itallal kapcsolatban, amelynek újraindult karrierjét szoros figyelemmel kell kísérni, a lehetséges nemkívánatos mellékhatásokról pedig tájékoztatni kell a közvéleményt.

Az osztrák gyártó közölte, hogy egészségügyi figyelmeztetések kerülnek a Red Bull csomagolására, amelyek felhívják a figyelmet a magas koffeintartalomra, mérsékelt fogyasztást javasolnak, és figyelmeztetnek, hogy terhes nőknek és gyerekeknek nem tanácsos Red Bullt inni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását