2024. április 27. - Zita

Elszabadult egy tutaj a Tiszán

Rosszul elkészített tutajnak bizonyult az a vízi jármű, amely majdnem balesetet okozott tíz utasának - tájékoztatta az MTI-t Szilágyi László, a katasztrófavédelem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ügyeletese szerdán.
2008. július 16. szerda 15:30 - Hírextra
Elmondta, hogy a vásárosnaményi vízirendőrök és a mátészalkai tűzoltók szerdán hajnalban mentették ki utasaival együtt a vízi járművet, amely 18 kilométert sodródott az áradó Tiszán.

Az öt felnőttből és öt fiatalkorúból álló "legénység" Tiszabecsnél, az ukrán határnál kötötte ki saját készítésű, farönkökből összeszkábált tutaját. Csakhogy az utóbbi napok esős időjárása miatt - szokása szerint - a Tisza vize hirtelen megemelkedett, s a folyó magával sodorta a vízi járművet, melyen ekkor még békésen aludtak sátraikban gazdái.

A riasztás után a vízirendőrök és a tűzoltók igyekeztek a part felé kormányozni az időközben egy fától megsérült tutajt. Végül valamennyien partot értek Szatmárcsekénél, 18 kilométerrel lejjebb a táborhelytől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását