2024. április 27. - Zita

Vizsgálóbizottság Afganisztánban

A magyar tűzszerész halálát vizsgáló rendkívüli vizsgálóbizottságnak egyszerűbb és gyorsabb kiutaznia nemzetközi légihíddal Afganisztánba, mint saját honvédségi géppel - közölte Nagy Andrea Éva, a tárca médiaosztályának munkatársa az MTI kérdésére vasárn
2008. július 13. vasárnap 13:00 - Hírextra
A távirati iroda azzal kapcsolatban kereste meg a szaktárcát, hogy a minisztérium a szombaton történt tragédia után azt közölte, a bizottság haladéktalanul, az első légihíddal Afganisztánba utazik.

Nagy Andrea Éva azt mondta, mivel Afganisztán műveleti területi, különleges engedélyek szükségesek az odautazáshoz, amely beszerzéséhez nagyjából 2-3 hét kell. Ezért - tette hozzá - a Honvédelmi Minisztérium annak érdekében, hogy a testület mihamarabb kiutazhasson Afganisztánba, már szombaton délután megkezdte a szervezést, keresi a lehetőséget, hogy becsatlakozhasson egy nemzetközi légihídba.

Meg kell keresni azokat a lehetséges partnereket, akik a leghamarabb létesítenek légihidat, és megtudni, hogy hol van még hely - közölte a százados. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi lehet a leghamarabbi időpont.

Nemes Krisztián tűzszerész szombaton robbanásban vesztette életét, miközben két házi készítésű robbanószerkezetet próbált felderíteni a Kunduzba vezető úton.

A 32 éves százados váltotta Afganisztánban a 30 éves Kovács Gyulát. A főtörzsőrmester, akit posztumusz hadnaggyá léptettek elő, egy hónappal ezelőtt halt meg, szintén egy bomba hatástalanítása közben.

A honvédelmi tárca szombaton jelentette be, hogy Szekeres Imre miniszter utasította Havril András vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökét, hogy különleges vizsgálóbizottságot hozzon létre az egy hónappal ezelőtti, illetve a szombati tragédia ügyében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását