2024. április 20. - Tivadar

Barroso hazánkba látogat

Szili Katalin házelnök meghívását elfogadva szeptember 15-én Magyarországra látogat José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke - közölte az Országgyűlés Külügyi Hivatalának vezetője, Sárdi Péter pénteken az MTI-vel.
2008. július 11. péntek 19:00 - Hírextra
José Manuel Durao Barroso a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet első igazgatósági ülésére érkezik, továbbá találkozik az Országgyűlés elnökével és a parlamenti pártok vezető politikusaival - mondta el a hivatalvezető.

Hozzátette: a meghívás elfogadásában szerepet játszott az is, hogy az Európai Unió több intézményi reformját magában foglaló lisszaboni szerződés az eddigieknél lényegesen nagyobb szerepet szán a nemzeti parlamenteknek, ezáltal az egyes tagországok nagyobb beleszólást kaphatnak az uniós döntésekbe.

A látogatás elismerése annak a teljesítménynek is, amelyet Magyarország 2004-es csatlakozása után az integrációban mutatott - hangsúlyozta Sárdi Péter.

Szili Katalin júniusban, az európai házelnökök lisszaboni konferenciáján hívta meg Magyarországra az Európai Bizottság elnökét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását