2024. május 5. - Györgyi

Őrizetben a cserbenhagyó

Elfogták és őrizetbe vették csütörtökön azt a 38 éves veszprémi férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy két napja egy vérpalotai buszmegállóban halálra gázolt két embert - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
2008. július 10. csütörtök 18:53 - Hírextra
A gázolót állampolgári bejelentés alapján fogták el a rendőrök Hajmáskér és Öskü község között, egy füves területen - mondta Váradi Piroska, megjegyezve, hogy a férfi nem tanúsított ellenállást.

A gyanúsított vallomásában elismerte, hogy ő gázolta el a várpalotai buszmegállóban várakozó két férfit, és azt is beismerte, hogy az autóvezetést megelőzően szeszes italt fogyasztott - közölte a szóvivő. Utalt arra, hogy a férfi korábban már volt büntetve közlekedési bűncselekmények miatt.

Az ittas gázoló ellen a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt indított eljárást - tette hozzá Váradi Piroska.

A szóvivő elmondta, hogy a férfi kedden éjszaka személykocsijával Várpalota felől haladt Ősi község irányába, egy hirtelen fékezés miatt azonban autójával áttért az úttest túloldalára és az ott lévő buszmegállóban elgázolt két várakozó férfit.

Egyikük, egy 53 éves férfi a helyszínen meghalt, társa - egy 21 éves fiatalember - a kórházba szállítást követően vesztette életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását