2024. április 29. - Péter

Magával nem tud csodát tenni

Tizenegy rendbeli csalásban találta a moszkvai bíróság bűnösnek azt az orosz férfit, aki elhunyt szeretteik feltámasztását ígérte a gyászoló családoknak - a kudarcot vallott "csodatévő" tizenegy évet tölthet a rács mögött.
2008. július 10. csütörtök 16:20 - Hírextra
Mellékbüntetésként a "halottfeltámasztónak" 1 millió rubeles (6,3 millió forint) pénzbírságot kell kifizetnie - olvasható a Yahoo és a RIA Novosztyi hírei között.

Grigorij Grabovoj gyógyíthatatlan betegek kúrálására, halottak feltámasztására és katasztrófák jövendölésére szakosodott, s azt követelte, hogy a törvényhozás olyan jogszabályt alkosson, amely megtiltaná a halált.

A bíró indoklásában kiemelte, hogy a "csodatévő", kihasználva a bajbajutott emberek lelkiállapotát, pszichésen befolyásolta őket. A kuruzsló, miután átvette a tekintélyes summát, arról tájékoztatta a családtagokat, hogy az elhunyt feltámadt, s hamarosan találkozhatnak vele.

Grigorij Grabovoj bűnlajstromában szerepel egy 2003-as eset, amikor egy férfitól 39.500 rubelt (247 ezer forintot) fogadott el cserébe azért, hogy megmentse az illető haldokló szüleit. Egy másik alkalommal egy asszony 118 ezer rubelt (740 ezer forintot) adott a csalónak azért, hogy az életre keltse két halott fiát.

Bár a vádiratban ez nem szerepelt, a "csodatévő" egy alkalommal találkozott azokkal az anyákkal, akik gyermekeiket a 2004-es beszláni túszdráma során vesztették el, amelyben több mint 300 ember öltek meg. Grabovoj tiszteletdíj fejében megígérte, hogy visszahozza a túlvilágról a gyerekeket.

A férfi a bíróságon tagadta bűnösségét, mondván, hogy semmi rosszat nem tett, hiszen embertársai megsegítésén fáradozott.

Vjacseszlav Makarov, a "csodatévő" jogi képviselője szerint az ítéletet megfellebbezik. Az ügyvéd szerint Grabovoj sohasem ígérte klienseinek az elhunytak "fizikai" feltámasztását.

Az illető csupán arra vállalkozott, hogy megtanítja az embereket egy specifikus módszerre, amellyel a "spirituális világban" kommunikálhatnak eltávozott szeretteikkel.

A jogász szerint az ítéletet amúgy nem támasztják alá tények, hanem az úgynevezett károsultak vallomásaira épül.

A "csodatévőnek", aki 2006 óta van előzetesben, mindmáig maradtak hívei, akik a bíróság épülete előtt gyűltek össze. Egy asszony a Vesztyi-Moszkva című tévés hírműsornak nyilatkozva kijelentette, hogy Grabovoj az emberiség legmagasabb rendű etikai tanait hirdeti.

Amennyiben ez az eszmerendszer elterjedne, átalakulhatna az emberek élete. Egy másik asszony, aki korábban részt vett Grabovoj "szemináriumain", meggyőződéssel állította, hogy az elsajátított ismereteknek köszönhetően sikerült feltámasztania fiát, menyét és nővérét, akik jelenleg "külföldön" tartózkodnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását