2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Red Hot Chili Peppers: készül az új album

Új stúdióalbumon dolgozik az egyik legnépszerűbb amerikai rockzenekar, a Red Hot Chili Peppers, amelyből tavaly decemberben lépett ki John Frusciante gitáros; utódja Josh Klinghoffer.
2010. május 12. szerda 20:25 - HírExtra
A funk és a punkrock keverésével jellegzetes stílust kialakított kaliforniai csapat négy évvel ezelőtt adta ki legutóbbi stúdióanyagát, a Stadium Arcadium című dupla albumot. A most készülő új lemez producere Rick Rubin, korunk egyik meghatározó rockzenei producere (AC/DC, Metallica, System of A Down), a zenekar új gitárosa pedig Josh Klinghoffer, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Perry Farrell (Jane's Addiction), Tricky, PJ Harvey vagy a Gnarls Barkley.

"Már sok anyag összegyűlt, talán húsz dal is. Úgy néz ki, júliusra kész számokkal fogunk jelentkezni" - mondta Chad Smith, a Red Hot Chili Peppers dobosa a Music Radar című portálnak.

Mint kifejtette, mindannyiukat lelkesedéssel tölti el, hogy Josh Klinghoffer a zenekar tagja lett, hiszen ő régóta a Peppers közeli barátai közé tartozik (2007-től turnézott is velük) és kreatív erőt hozott magával. Smith szerint a gitáros azért is természetes választás a távozott zenész helyén, mert ők együtt is sokat játszottak Frusciante szólóalbumain. Az új tag a gitár mellett billentyűs hangszereken is közreműködik a csapatban, de zenét is szerez és vokálozik.

John Frusciante 1989 és 2009 között volt a Red Hot Chili Peppers gitárosa. (A csapat eredeti gitárosa, Hillel Slovak 1988-ban heroin túladagolásban meghalt.) Frusciante a csapat negyedik albumán, a Mother's Milken játszott először, ezt követően ő pengetett az 1991-ben megjelent, ma már klasszikus Blood Sugar Sex Magik című albumon és a zenekar turnéin is. A drog azonban őt sem kímélte, 1992 elején kilépett, helyét ideiglenesen Dave Navarro, a Jane's Addiction gitárosa foglalta el. A drogfüggőségtől szabaduló Frusciante aztán visszatért és 1999-től ismét ő határozta meg a sztárcsapat zenéjét.

Az Anthony Kiedis énekes és a basszusgitáros Flea által vezetett Red Hot Chili Peppers eddig kilenc stúdióalbumot készített. A csapat dobosa, Chad Smith tavaly dzsesszes szólóalbummal jelentkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását