2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megvertük a háziakat

A magyar férfi tőrcsapat kisebb meglepetésre legyőzte a hazai együttest, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe a Kijevben zajló vívó Európa-bajnokságon.
2008. július 9. szerda 10:19 - Hírextra
A mérkőzés változatosan alakult, az első szakaszban ugyanis az ukránok, aztán a magyarok vezettek, mégis az ötödik pár után - amelyben Pogrebnyak 11-5-re verte Berjozkin Antont -, távolodni látszott a legjobb nyolc közé jutás lehetősége. Ezt követően azonban előbb az egyéniben nyolcaddöntős Széki Bence győzte le 6-3-ra Petrovot, majd - Berjozkin Lopatyenko elleni döntetlenje után - Mazza Lorenzo másolta le ugyanezt az eredményt a csereként beállt Gurinyenko ellen, így az utolsó asszó előtt két tus volt a magyarok előnye. A záróember Széki volt, aki parádésan vívott Pogrebnyak ellen, ő 11-9-re, s így a csapat 45-41-re nyert. A válogatott a négy közé jutásért a világ- és olimpiai bajnok olasz együttessel csap össze.

A meccset egy kínos közjáték tette érdekesebbé, ugyanis a korai kezdéssel küzdő olasz videóbíró több alkalommal elbóbiskolt a mérkőzés alatt, s csak akkor riadt fel, amikor egy-egy magyar vagy ukrán találat esetén a küzdő felek hatalmas ordítással fejezték ki elégedettségüket. Az olasz ekkor náthájára hivatkozva magyarázta az alvást, majd - hogy teljesen felébredjen - beállt asszókat vezetni.

Eredmény:

férfi tőrcsapat, nyolcaddöntő:

Magyarország-Ukrajna 45-41

Mazza Lorenzo +7, Széki Bence 0, Berjozkin Anton -3

A férfi tőrözők mellett a női párbajtőrözők csapatversenyét rendezik szerdán: a Nagy Tímea, Antal Edina, Tóth Hajnalka, Izsó Katalin összeállítású magyar együttes 9:30 órakor Észtország ellen kezd a nyolcaddöntőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását